top of page

Акция "Зебра" 2023

Днес, по случай последния учебен ден и започващата лятна ваканция, се проведе ежегодната Акция "Зебра" на сдружение "ЖАНЕТА". Малки и големи, обединени от желанието да направят нашите улици по-безопасни, се включиха в тази забележителна инициатива.

Целта на акцията бе да насърчи пешеходците да пресичат пътищата само на пешеходните пътеки, както и да подсети шофьорите да бъдат внимателни и да спират, когато видят пешеходци, особено когато на улицата пресичат деца. Благодарим на нашите партньори - представители на сектор "Пътна полиция" към ОДВМР Разград и РУ "Полиция", които подкрепиха усилията ни в осъществяването на акцията. Към нас се присъединиха отново учениците от ОУ "Елин Пелин" с. Стражец. Децата раздаваха на шофьорите и гражданите информационни флаери с извадки от правилника за движението по пътищата, светлоотразителни гривни, ключодържатели и стикери. Служителите от детска педагогическа стая заостриха вниманието на малчуганите как безопасно да управляват своите велосипеди и двуколесни МПС.

Акция "Зебра" беше особено успешна тази година благодарение на активното участие на всички. Нашата общност показа солидарност и грижа към безопасността на пътя, което е от решаващо значение за всички, особено за децата. Нека се вдъхновяваме от тази акция и да продължаваме да работим за безопасни и приятни улици.









202 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page