top of page

Оригами

Актуализирано: 24.05.2023 г.

Днес имахме чудесна групова дейност с децата, която включваше оригами. Научихме много интересни неща за традиционното японско изкуство, за произхода на оригами и за легендарната история на хиляда преплетени жерава.

Децата бяха много заинтригувани от историята на Садако Сасаки, малката японка, която е диагностицирана с левкемия след излагане на радиацията в Хирошима, след бомбардировката през 1945 година. Според японската легенда, ако направиш хиляда оригами с формата на жерав, те ще ти предоставят желание за здраве и щастие. Садако решила да направи хиляда жерава, за да оздравее, но за съжаление нейната история приключва преди да ги завърши. В чест на Садако, децата решиха да направят собствени оригами жерави, като се надяваха да се погрижат за здравето на всички.

След кратка демонстрация, децата бяха много ентусиазирани да опитат да направят собствените си оригами. Показахме им как да направят ракове, пеперуди и жерави, които бяха много забавни и интересни за изработка.31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

ВЕЛИКДЕН!

Comments


bottom of page