top of page

Акция "Зебра" 2022

Актуализирано: 3.07.2023 г.

Сдружение „ЖАНЕТА“ организира и проведе Акция „Зебра“. Събитието за учебната 2021/2022 г. се проведе в края на последния учебен ден.

Бяха обхванати пешеходните пътеки до кръговото движение в центъра на града. В кампанията се включиха над 30 деца от ОУ „Елин Пелин“ в Стражец, център Емилиян, ЦНСТ за деца без увреждания и други малки приятели на сдружението. Те преминаха инструктаж-обучение за правилата за движение по пътищата, а след това раздаваха флайери, светлоотразителни гривни и значки на пешеходците.Целта на инициативата беше да се заостри вниманието на шофьорите през ваканцията, че трябва да спират на пешеходните пътеки, а пешеходците да пресичат на точно определените за това места.


Днес бяха обявени и наградените в конкурса за рисунка на тема „Нашият път, нашата безопасност“. Всички деца получиха грамоти, а отличилите се – сувенирна чаша с логото на сдружението. Наградите връчи директорът на Центъра за обществена подкрепа.Акция „Зебра” завърши с тържество, на което децата редиха пъзел от пътни знаци, танцуваха и се забавляваха.


СНЦ”ЖАНЕТА” изразява благодарността си към органите на реда – РПУ – Разград и на Община Разград, за оказаното съдействие и подкрепа за безаварийното лято на най-малките участници в движението по пътищата на Община Разград.

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page